Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2021 00:20 - Море, пясък, слънце. Бодрум и неговите безброй плажове и заливи
Автор: puteshestviaturcia Категория: Туризъм   
Прочетен: 2208 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 29.08.2021 00:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Ако искаш да научиш повече за зашеметяващите плажове и заливи на най-популярната дестинация за лятна ваканция в Турция, продължи да четеш тук. С живописни крайбрежни селца, великолепни плажове и девствени заливи, заобиколени от зелени гори, Бодрум е същински рай! Всъщност чистото великолепие на плажовете в Бодрум отдавна е обект на стихове и песни. И въпреки нарастването на туризма през последните години, Бодрум все още предлага спокойни, недокоснати заливи заедно с оживени плажове, пъстър нощен живот и оживени ресторанти и кафенета. Потопи се в една мечта - наслади се на плажовете със Син флаг, разходи се по улици с аромат на мандарини и открий историческите забележителности на този 3000-годишен град.

 image

Заобиколен от великолепна природа, заливът Cennet, в Gцltьrkbьkь, вероятно е един от най известните заливи на Бодрум. През уикендите може да стане малко претъпкан, така че, ако предпочиташ по-спокойно изживяване, посети го през седмицата.

 image

Плажът Гюмбет е близо до центъра на Бодрум - на около един километър. Може да стигнеш до този плаж пеша, с велосипед или с обществен транспорт. Плажът е със Син флаг като е както с пясък, така и с камъчета, а поради близостта му до центъра има множество рибни ресторанти по цялата ивица.

 image

Потопи се в ароматите на мандариновите дървета ... плажът Bitez, известен още като Bitez Yalısı е заобиколен от толкова много! Плажът е със Син флаг и е на около осем километра от Бодрум. Популярността му нарасна през последните години, така че, за да избегнеш тълпите, посети през седмицата или сутрин. За уникална лятна ваканция в Бодрум, която включва плуване в кристално чисти води, Битез е топ място в списъка.

 image

С хиляди нюанси на синьото, Аквариум Бей взима името си от уникалните си характеристики. Разположен между Битез и Гюмбет, заливът Аквариум е една от най-популярните спирки за обиколки с лодки, главно поради богатия си подводен свят.

 image

Плаж Яхши в Ортакент. Отличаващи се с тюркоазени води, аромат на мандарина и голямо разнообразие от храни и напитки, тези плажове със Син флаг са сред най-популярните в Бодрум. По-специално плажът Яхши е предпочитана дестинация за водни спортове.

 image

Заливът Аспат, между Ortakent и Akyarlar, е защитена природна зона. Това е сред най-красивите пешеходни маршрути в Бодрум, включващ и историческия замък Чифит. Посетителите могат да подкарат кану, да се отпуснат под палми и да се потопят в хладното море.
За повече информация кликнете тук!!!

 image

Живописният град Гюмюшлюк има заслужена репутация като център на изкуствата. Има художествени работилници, както и пазари с щандове за ръчно изработени бижута, картини и скулптури. Докато плажът е каменист, морето е чисто и Гюмюшлюк има уникално предимство сред плажовете на Бодрум със своето спокойствие и красота.

 image

Бодрум е рай за водни спортове като гмуркане, уиндсърф, ветроходство, парасейлинг и водни ски. Полуостровът е дом на огромно разнообразие от средиземноморски подводни видове и има места за гмуркане, подходящи за всякакъв опит. Сред най-популярните са Големият риф, Малкият риф, остров Орак, Курт Бурну, пещерата Деликли, залив Пасоз и залив Пойраз. В залива Paзoz има и три корабокрушения, което го прави особено привлекателен за гмуркане. Начинаещите могат да посещават гмуркащи програми, а за по-опитни водолази са на разположение водолазни уроци.



Гласувай:
3




1. barin - Всичко е хубаво, но пясък катио н...
08.02.2022 15:10
Всичко е хубаво, но пясък катио нашия няма.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: puteshestviaturcia
Категория: Туризъм
Прочетен: 11920
Постинги: 1
Коментари: 1
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930